Consultanţă din partea noastră

Ce înseamnă consultanță în domeniul agricol?

S.C. NECSAR SERVICE S.R.L. asigură capacitatea de consultanță pentru fermieri, în special pentru fermele de subzistență cât şi tinerilor fermieri, fermelor mici și mijlocii.

Obiectivele noastre constă în realizarea de programe de instruire şi formare profesională a producătorilor agricoli în conformitate atât cu cerinţele și normele UE cât și cu obiectivele prioritare ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale privind dezvoltarea agriculturii pe termen mediu și lung.

Acordarea de asistenţă tehnică de specialitate din partea NECSAR SERVICE, consilierea producătorilor agricoli în alegerea unui proiect tip pentru accesarea de fonduri europene prin măsurile din PNDR şi în întocmirea documentaţiei necesare, pentru monitorizarea acestor proiecte până la finalizarea finanțării investițiilor vă vom fi alături.

Chiar şi un fermier mare are chiar mai multă nevoie de consultanţă. Mulţi cred că ei ştiu mai bine ce au în fermă. Angajaţii care lucrează la o fermă mare nu îi vor arată niciodată patronului care sunt greşelile pe care el le-a făcut. De aceea, este nevoie de o persoană independentă, care să vină de 10 ori pe an, să ia toată ferma în amănunt şi să-i spună proprietarului care sunt problemele de rezolvat. Să se documenteze şi să dea solutii.

Fermierii mici au nevoie de alta consultanţă pentru că nu-şi pot angaja un agronom daca au, de exemplu, numai 50 de hectare. Acestuia, cineva trebuie să-i puna pe hârtie ce are de făcut lună de lună, să treacă pe la el din când în când să-i explice fermierului care trece printr-o situaţie grea, să poată să sune consultantul şi să-l întrebe ce-i de făcut.

Ec. Necula Silviu Răzvan
Administrator NECSAR SERVICE, Com. Răscăeţi, Judeţul Dâmboviţa